A fokhagymát érselyemnek is hívják, mert tisztítja az erek falát a lerakódásoktól, megelőzve ezzel az érszűkületet.
Magas antioxidáns tartalma pedig védi a sejteket az öregedéstől és támogatja az immunrendszerünket. Igen ám, de a fokhagyma híres az erős illatáról is, ami még kapszulába zárva is nehezen fojtható el.
Mi is az a fekete fokhagyma?
A fekete fokhagyma egy különleges erjesztési folyamat során születik meg. Ázsiában, különösen Dél-Koreában, az ételek fermentálásának évszázados hagyománya van. Ezt az eljárást alkalmazzák a fokhagymára is: középmagas hőmérsékleten (70-90°C) és magas páratartalom mellett hetekig vagy akár hónapokig érlelik.
A folyamat során:
- A hófehér fokhagyma feketévé válik.
- Az erős, csípős ízt egy édeskés, lágy ízvilág váltja fel, amely az aszalt szilvára emlékeztet.
- Az állaga is krémes, könnyen kezelhető, így nemcsak étrend-kiegészítőként, de gourmet alapanyagként is népszerű.
A fekete fokhagyma jótékony hatásai
-
Kimagasló antioxidáns tartalom
A fermentálási folyamat során a fokhagyma antioxidáns szintje 10-szeresére nő. Ez segít semlegesíteni a szabad gyököket, megvédi a sejteket az oxidatív stressztől, és támogatja az immunrendszert a fertőzésekkel szemben.
-
Szív- és érrendszeri támogatás
A fokhagymát gyakran nevezik „érselyemnek”, mert tisztítja az erek falát, megelőzve az érszűkület kialakulását. A fekete fokhagyma különösen hatékony ebben, köszönhetően a magas kénvegyülettartalmának és erős antioxidáns hatásának.
-
Természetes antibiotikum
A fokhagyma természetes antibiotikus hatása a fermentálás során fokozódik, így segít a szervezetnek a fertőzések leküzdésében.
-
Magas ásványianyag-tartalomA fekete fokhagymában a fermentálási folyamat során koncentrálódik a kalciumtartalom, így hatékonyabban hozzájárulhat a szervezet ásványi anyag ellátásához, mely a csontok és a fogak egészségét támogatja.
-
Gyulladáscsökkentő tulajdonságok
Csökkenti a szervezetben lévő krónikus gyulladásokat, amelyek számos betegség (pl. szívbetegségek, cukorbetegség) kiváltó okai lehetnek.
-
Kellemetlen illat nélkül
A fermentálási folyamat megszünteti a fokhagyma csípős illatát, így még azok is fogyaszthatják, akik korábban kerülték az erős szag miatt.
Élvezze a fokhagyma egészségtámogató hatását kellemetlen szagok nélkül, természetes erjesztési folyamattal - fermentációval - megnövelt hatékonysággal!
Tipp! A fokhagyma önmagában vérhigító hatással rendelkezik! Erősebb mesterséges vérhigítókkal együtt sok lehet a vérhigító hatás.
A fekete fokhagyma lágyabb ezen a téren, nagyobb biztonsággal alkalmazható nyers társánál!
60 NAPOS GARANCIA
A termékek hatásossága egyénenként eltérő lehet, mivel minden szervezet máshogy reagál a bevitt hatóanyagra. Termékeinkre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk – ha nem válik be, visszaadjuk az árát.
Miért a Natur-L?

Gyors felszívódású, egyenletes hatású
|

100%-ban természetes alapanyagok felhasználásával készült
|

Nem tartalmaz adalékanyagokat és tartósítószereket
|

A legkorszerűbb, oldószermentes gyártás
|

Magyar termék
|

OGYÉI által nyilvántartott termék
|